(11-05-2022)

Top 5 destinații din România pentru copii

Pe zi ce trece, vara își intră în drepturi. Nici n-a dat bine căldura că noi deja visăm la vacanță, la timpul petrecut departe caniculă pe vreo pajiște de munte, sau la țară, când orașul și grijile zilnice devin prea sufocante. Totodată, alături de noi se întreabă și cei mici: unde fugim de-acasă? În ce aventuri mai pornim pe anul ăsta? Până la urmă, nu degeaba e ziua lor pe 1 iunie, din moment ce vara aparține cu adevărat copiilor și spiritului lor explorator. Noi, la Epic Visits, ne-am unit forțele cu prietenii noștri de la Itsy Bitsy pentru a-ți aduce cele mai tari experiențe și cazări pe care să le încerci cu toată familia, pentru ca voi toți să aveți o vară ca-n basme. Iată 5 locuri epice pe care să nu le ratezi pentru o ieșire cu cei mici!

Citeste mai mult...

(27-04-2022)

Green Village Resort – Oaza din inima Deltei

Cum începe o aventură în sălbăticie de neuitat? Dis-de-dimineață după un drum lung, ne oprim în Murighiol. De aici suntem preluați cu barca de către viitoarele noastre gazde: stufărișul care străjuiește malurile, păsările care plonjează în apă în căutare de hrană, apa lină care ne poartă către un tărâm încă necucerit de către om sunt doar „aperitivul” experiențelor ce vor urma. La finalul călătoriei ajungem în Sfântul Gheorghe, destinația finală, un sat mai izolat, dar care în ultimii ani a reușit să impresioneze prin valoarea sa turistică. Pașii ne duc către complexul pe care îl vom numi casă pentru următoarele zile.

Citeste mai mult...

(13-04-2022)

Obiceiurile de Paște – reconectarea cu tradiția

Paștele este la o aruncătură de băț, prilejul ideal pentru a te reuni cu cei dragi, dar și pentru a redescoperi o latură a culturii românești poate prea puțin adusă la lumină: obiceiurile tradiționale. Chiar dacă ele nu mai par importante pentru cei prinși în vârtejul vieții de zi cu zi, obiceiurile tradiționale încă stau la baza spiritualității multor comunități din România. Se poate spune chiar că aceste comunități sunt păstrătoarele unui stil de viață ce nu își mai găsește locul în modern, dar care iese la iveală pe timpul Paștelui.

Citeste mai mult...

(23-03-2022)

Una cu pădurea – idei de getaway în inima naturii

Cu siguranță codrii României au avut dintotdeauna o valență spirituală. Că ne îndeamnă la poezie (”De treci codrii de aramă...”), că ne amintesc de faimoși aventurieri din cărți și căsuțele lor din copaci (și implicit, de inima noastră de copil) sau că îi considerăm un refugiu pentru trup și suflet, desele coroane înfrunzite ne reconectează cu natura. Totodată, aici vei găsi o lume complet deconectată de viața de zi cu zi – pentru cei ce observă și ascultă cu atenție, flora și micii locuitori ai pădurii trăiesc în propriul lor univers, pe care, chiar și pentru puțin timp, ai onoarea să-l cunoști îndeaproape.

Citeste mai mult...

(11-03-2022)

4 locuri de basm pe care să le vezi primăvara asta

Deși nu este chiar începutul călduros de primăvară la care ne așteptam, încet-încet ieșim din sezonul zăpezii și vedem cum răsar primele semne ale unei naturi somnoroase: ghiocei timizi, muguri verzi ce punctează subtil crengile copacilor... În curând, primăvara își va intra complet în drepturi. Iar cu această ocazie, dacă știi unde să cauți, poți găsi peisaje ce taie răsuflarea, parcă scoase dintr-o pictură impresionistă.

Citeste mai mult...

(17-02-2022)

România nobiliară și Ținutul Conacelor, istorie adusă la viață

Nu stiu voi cum ați fost la ora de istorie a României, dar pe noi ne-a pasionat dintotdeauna povestea complicată a acestei țări, la răscrucea a trei imperii. Nu, nu acea istorie cu date, cu bătălii, cu domnitori (deși nu-i judecăm nici pe cei pasionați de așa ceva), dar tipul acela de istorie care, explicată corect, te transpune într-o altă eră, cu o cultură ce s-a pierdut de mult, acum menținută doar de câțiva aleși păstrători. Cel mai bun mod de a cunoaște istoria este îndeaproape, în contact direct, în lăcașul care o găzduiește, în acele locuri parcă înghețate în timp ce nu par să fi aflat că lumea din jur a mers mai departe.

Citeste mai mult...

(03-02-2022)

It’s a match! Voi doi + Getaway Epic = 💖

Dragostea se exprimă în moduri nenumărate; nu degeaba există nu mai puțin de cinci „limbaje ale iubirii”. Poate tu și partenerul tău comunicați cel mai bine prin daruri, declarații, contact fizic sau așa-zisele fapte de într-ajutorare, dar unul dintre cele mai romantice este chiar ultimul: timpul petrecut împreună. Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru Valentine’s (sau Dragobete pentru cei mai tradiționali), ai nimerit în locul potrivit. Chiar și dacă te-ai gândit la ceva, până la urmă nu strică o sugestie în plus. Cinci, cu atât mai puțin, că tot avem cinci limbaje diferite.

Citeste mai mult...

(19-01-2022)

Introducing…Epic Visits Winter selection!

Dintre toate perioadele anului, iarna tronează la loc sigur pe locul rezervat „anotimpului de poveste”. Nu degeaba apar peisaje înzăpezite pe mai toate felicitările. Mai presus de atât însă, frumusețea sa are un farmec aparte, în sensul în care este și caracterizată de un sentiment cald de reconectare și „togetherness”, parcă voit în contrast cu frigul înțepător de afară. Avem tendința de a trece cu vederea acest anotimp odată ce-i trece perioada de glorie (anume sărbătorile), când poate puțin obosiți de festivități, ne retragem iarăși în grijile cotidiene.

Citeste mai mult...

(13-12-2021)

Agropensiunea Rafila

Cum se cultivă, încet-încet, o comunitate a schimbării ? Un concept de care ne lovim des, dar care este destul de inconfortabil, este amenințarea urgentă a schimbării climatice. Proiecțiile venite de la fel și fel de conferințe internaționale arată că nu stăm grozav, iar timpul în care putem face ceva se scurge cu repeziciune. Acest val de informații deloc optimiste uneori devine paralizant; soluțiile necesare trebuie implementate la nivel global, unele drastice, în directă confruntare cu lumea cu care suntem acum obișnuiți. Nu e de mirare că fenomenul de „climate gloom” este atât de răspândit, mai ales printre cei tineri. Cu toate acestea, deși avem impresia că ne luptăm cu niște giganți, că vorbim despre companii poluante, legi, industria petrolului sau guverne mai mult sau mai puțin doritoare să ia atitudine, schimbarea vine de jos în sus. Singura soluție de durată este organizarea la nivel local. Aici, rețeaua de producători locali ce trăiesc în Pâglișa este un model excelent de cum putem avea o relație sustenabilă cu pământul pe care trăim.

Citeste mai mult...

(17-11-2021)

Little Mountain Cabin – oaza romantică din munții Banatului

“Doar 3 ani dureaza dragostea” zice o vorbă populară (și o melodie care era peste tot la radio...în 2015), dar există foarte puține contraexemple mai potrivite acestei zicale decât Cabana Muntele Mic de la Borlova (sau după numele ei adevărat, Little Mountain Cabin. De ce în engleză, aflăm imediat). O căbănuță rustică ce are marele avantaj de a fi amplasată foarte aproape de stațiunea de ski Muntele Mic, ea a fost construită de doi tineri ce acum trăiesc pe alte meleaguri, drept monument poveștii lor de iubire ce a început în acum 9 ani. Deși ei nu mai stau în România, ei au dorit să ofere această experiență a unei căbănuțe romantice din munți și altor îndrăgostiți.

Citeste mai mult...

(03-11-2021)

Schuster Boarding House

Atunci când valul de Art Nouveau și-a lăsat amprenta asupra Europei la începutul secolului 20, Brașovul l-a primit cu brațele deschise. Despre amestecul eclectic de modern, tradițional și artistic din arhitectura Brașoveană se vorbește prea puțin pentru cât de ofertant este. Un stil elegant, orientat către forme naturale ce curg de la sine, el sare imediat în evidență la o plimbare pe străzile șerpuite ale Brașovului. Dar dacă întâlnirea cu acest stil vechi de un secol ar fi personală ? Dacă am putea să ne bucurăm de Art Nouveau întocmai cum o făceau cei care au trăit alături de acest curent faimos ?

Citeste mai mult...

(23-10-2021)

Un pas mic pentru om, un pas imens pentru...MOONte

Și zicea Eminescu: ”Lună, tu, stăpâna...” munților? Ei, nu tocmai, dar asta nu inseamna ca nu putem fi originali. Iar la Moon Resort, luna este clar personajul principal, într-un spectacol natural de o frumusețe rară, unde Bucegii formează fundalul unei scenete artistice de proporții. Seara, la apus, piscurile Bucegilor se înflăcărează iar brazii ce stau de strajă spun povești în ritmul vântului, toate pentru a determina-o pe Artemis să iasă la iveală din sălașul ei de stânci abrupte. Iar tu, din căsuțele de lemn de la Moon Resort, ai bilete în primul rând pentru a vedea desfășurarea acestei scene ce taie răsuflarea.

Citeste mai mult...

(30-09-2021)

COOLNESS și TRADIȚIE la The Good House Hărman

Uneori vrei să ai parte de luxul orașului, dar, totodată, să experimentezi și viața de la țară. Vrei modern, dar și tradițional. Vrei izul străinătății, dar și mândria autohtonă. Zumzetul de oraș în care mereu are loc câte un eveniment Instagramabil, dar și liniștea naturii care relevă cele mai frumoase momente de conectare cu tine însuți. Puțin din toate, nu-i așa? Și atunci, cum ai putea să alegi, astfel încât să bifezi tot ce ai pe listă, să te simți și bine și să ai parte de o vacanță de vis, așa cum și-o dorești?

Citeste mai mult...

(24-06-2021)

MuMA Hut, sălașul de sub stele

Povestea din săptămâna aceasta ne va purta pe meleagurile tărâmului zimbrilor liberi. În Armeniș găsești un locaș îmbrățișat de natură, la adăpostul căruia iubitorii de sălbăticie pot visa sub stele. MuMA Hut, căsuța suspendată deasupra unei mări de iarbă verde, face parte dintr-o inițiativă ecoturistică sub egida WeWilder, menită să ajute la dezvoltarea socio-economică a comunității și să genereze un fond de conservare.

Citeste mai mult...

(03-06-2021)

Top destinații din România pentru cei mici

Iunie este luna copiilor! Dacă plănuiești o vacanță/excursie în România cu cei mici, am pregătit câteva recomandări de locuri deosebite de cazare din țară care vor hrăni spritul micilor exploratori. Vara asta alege să-i oferi copilului tău experiențe memorabile!

Citeste mai mult...

(27-05-2021)

Conacul Polizu - O odă a răsfățului

Începem cu un exercițiu. Ce ai spune să visăm puțin cu ochii deschiși? O curte verde, de un verde smarald, cu arbuști ai căror coroane sunt conturate până-n cel mai mic detaliu. Iar în această grădină de vară, în inima-i aprinsă de iarba netedă, ușor umedă pe vârfuri se află o fântână arteziană, cu margini de piatră arsă de soare, care păstrează în oglindirea-i privirile tuturor celor care s-au admirat în apa limpede și rece. În fața fântânii ești tu. Sorbind delicat dintr-o ceșcuță cu ceai aromat, edulcorat de tandrețea zilelor însorite, te bucuri de prezent, de păsările care ciripesc în armonie, de lume și de toate frumusețile ei. Așează-te puțin. Cum unde? Pe canapeaua de piele, cu butoni eleganți decorativi, care-i încrustează spătarul maroniu, și cu mânere din lemn ondulat la capete, care-i așezată în fața fântânii și care creează împreună cu aceasta o imagine desprinsă parcă dintr-un tablou franțuzesc, semnat de un pictor celebru.

Iar acum, după ce ți-ai spus „wow” în sinea ta, probabil e momentul să afli că un astfel de colț plin de rafinament există. Iar tu te poți bucura de momente petrecute exact așa cum ți-ai imaginat în următoarea ta vacanță de neuitat.

Citeste mai mult...

(20-05-2021)

Casa Agora - Poezia scrisă la mărginimea Sibiului

La marginea Sibiului regăsim o comunitate frumoasă, care a păstrat filele pe care au fost scrise poveștile de altădată. Sub veghea necontenită a munților, între bolta înstelată și firul ierbii, încă se mai scriu versuri despre frumusețea lumii și toată moștenirea ce ne-a fost lăsată.

Pe aceste meleaguri am descoperit o comoară arhitecturală, care-i totodată și un bulgăre de tradiție, care îți poate fi loc de cazare, dacă te decizi că o vacanță în zonă este de bifat pe listă (și este!).

Citeste mai mult...

(13-05-2021)

Casa De Sub Munte din Munții Făgăraș, un proiect de și despre familie

Claxoanele puternice ale mașinilor care se întrec în urlete violente sau ciripitul blând și melodios al păsărilor? Blocurile gri sau o priveliște spre frumusețea și sălbăticia naturii? Balconul închis pe care poți ieși dimineața să bei cafeaua în îmbrățișarea grea a aerului poluat sau o prispă cozy, ca o oază de relaxare, care plutește pe aripa aerului tare, proaspăt, de munte?

Casa De Sub Munte din Munții Făgăraș, un proiect de și despre familie Claxoanele puternice ale mașinilor care se întrec în urlete violente sau ciripitul blând și melodios al păsărilor? Blocurile gri sau o priveliște spre frumusețea și sălbăticia naturii? Balconul închis pe care poți ieși dimineața să bei cafeaua în îmbrățișarea grea a aerului poluat sau o prispă cozy, ca o oază de relaxare, care plutește pe aripa aerului tare, proaspăt, de munte? Dacă și tu ai ales mereu a doua variantă, atunci, cu siguranță, ești la asentiment cu proprietarii acestui loc minunat, pe care suntem mândri că l-am găsit la poalele Munților Făgăraș. Azi te invităm să-l descoperim în profunzime și să aflăm povestea acestei locații care sperăm să-ți fie cazare în cel mai scurt timp. De ce? Pentru că merită din plin. Dar hai… nu ne crede pe cuvânt. Mai bine citește mai jos toate secretele pe care le-am aflat de la proprietari.

Citeste mai mult...

(06-05-2021)

Top cazări și experiențe epice din România disponibile vara asta doar pe www.epicvisits.com

Vara bate la ușă, iar odată cu ea vine și eterna întrebare : unde mergem în vacanță ? Ne-am gândit să-ți oferim o vară cu adevărat memorabilă. Oficial, începe campania Epic Summer!

În exclusivitate pe Epic Visits, am ales personal cele mai epice cazări și experiențe din toată țara pe stilul tău, fie că ești un aventurier îndrăzneț, că adori răsfățul, sau că îți dorești o ieșire de neuitat cu familia. Un observator de faună sălbatică, cea mai tare experiență pe plaja Neversea, o căbănuță în mijlocul naturii și vechi case de sași tradiționale… deja sună bine, nu? Grăbește-te însă, locurile sunt limitate!

Campania Epic Summer Exclusive este valabilă până în septembrie.

Citeste mai mult...

(29-04-2021)

Locul în care eleganța dansează pe doina cântată de tradiție

Undeva, în inima Transilvaniei, se scrie o poveste despre vechi și nou, despre iubire și provocări, despre frumos și memorabil. Undeva, în inima Transilvaniei, poți regăsi extraordinarul. Undeva, în inima Transilvaniei, se află Bethlen Estates.

Continuăm seria Get Inspired, despre cei care au dat o vibrație aparte turismului din România și au clădit pe meleagurile noastre nu simple cazări, ci concepte de vacanță, experiențe pe care nimeni nu ar trebui să le rateze în viață. De această dată, în prim-plan se află proprietara Bethlen Estates, un loc fascinant, înconjurat de cele mai spectaculoase sate de patrimoniu săsesc, precum Biertan, Medias, Richiș, Alma Vii sau orașe precum Sighișoara sau Mediaș.

Înainte însă să îți dezvăluim detaliile despre această locație superbă, dăm puțin timpul înapoi...

Citeste mai mult...

(20-04-2021)

Casa Chira, locul din Maramureș unde tradiția este păstrată cu sfințenie

Sunt locuri pe care le poți vizita. Sunt locuri în care te poți caza. Sunt locuri care oferă experiențe inedite și aventuri care provoacă la dinamism. Și mai sunt acele locuri care te invită să simți, să descoperi tainele împrejurimilor și să te bucuri de cum liniștea lumii dansează pe ecourile pământului.
De curând, am descoperit un astfel de loc în Vișeul de Sus, care face parte din ultima categorie. Un loc plin de însemnătate, de poveste autentică, de spirit autohton și de credință în cele sfinte. Proprietarii, Ana și Mihai, au făurit o așezare bogată în emoție și energie pozitivă, însuflețită cu istorisiri despre locurile și oamenii care fac zona Maramureșului un spațiu plin de frumos.

Citeste mai mult...

(25-03-2021)

Vila Katharina - Bijuteria din inima medievală a Brașovului

O poveste de dragoste, un talisman architectural și un oraș care vibrează istorisiri la fiecare pas. Acesta poate fi considerat startul unei lungi descrieri a locului care ne-a fascinat încă de la prima vedere. Când l-am descoperit însă în profunzime, am decis să nu mai pierdem nicio secundă și să ți-l prezentăm imediat, pentru că (spunem noi) avem nevoie să fim cuceriți, chiar și atunci când vorbim despre o vacanță.
Cu acest loc prețios dorim să continuăm seria de articole din această lună; o lună dedicată femeilor antreprenoare, din domeniul turismului românesc. Iar Vila Katharina este o bijuterie pe care am fost fericiți să o regăsim în inima orașului Brașov, acolo unde istoria și rafinamentul se împletesc sublim, bijutierul fiind Andreea Balint.

Citeste mai mult...

(10-03-2021)

Wegloo

Prima lună a primăverii este, la nivel mondial, dedicată femeilor. Femeilor care încearcă, descoperă, fac lumea să fie mai bună și mai frumoasă. Astfel că, și noi vom celebra în luna martie femeile de succes, care au îndrăznit să viseze, să creeze și să transforme visul în realitatea celor din jur. Celebrăm antreprenoarele care au vrut să ofere, în lumea turismului, mai mult decât simple experiențe de călătorie și au țintit către vizite epice, care să le rămână adevărate amintiri de neuitat celor care le experimentează.
Azi facem cunoștință cu proprietara unei locații superbe din România, care parcă duce cu gândul la o escapadă în Peninsula Scandinavă, acolo unde te poți caza într-un igloo pentru a admira Aurora Boreală.

Citeste mai mult...

(03-03-2021)

Primăvara înfloresc experiențele epice

...Iar noi ne pregătim să le culegem și să le transformăm în idei de mini vacanțe pentru tine; de mici escapade de care să te bucuri la finalul unei săptămâni grele și obositoare.
Anul 2020 a fost o provocare, neplăcută ce-i drept, pentru noi toți. Ne-am creat noi rutine, noi pasiuni iar casa a devenit un loc al job-ului, al sfârșitului de zi, dar și al vacanței.
Ușor, ușor însă, lucrurile par să reintre pe un făgaș normal, să vedem reîntoarcerea la normalitatea de altădată. Astfel că, vrem să privim această primăvară ca pe o renaștere: a naturii, a lumii, dar și a oamenilor.

Citeste mai mult...

(17-02-2021)

Emoție autohtonă și un loc făurit cu suflet

'Știai că pentru o incursiune în timp nu ai nevoie de o mașinărie specială?'
Chiar deloc. Ai nevoie doar de un loc pictat cu sentimente autentice și cu dorința reală de a oferi celor care pășesc pe aceste meleaguri un fragment din timpurile de altădată.
Din nostalgia vremurilor de odinioară, dar și din teama ca multe dintre obiectele vechi, specifice anilor de demult, să dispară, s-a născut ideea de a contura un astfel de loc, o comoară sfântă a Transilvaniei. Gazda acestui refugiu de la cotidian, care servește drept o lecție de tradiție, este Silviu (Goga), un preot care, din dragoste pentru lume și pentru oameni, a construit un muzeu al satului într-o casă veche, dar dotată cu toate facilitățile de cazare necesare.

Citeste mai mult...

(04-02-2021)

Travel Carpathia - Spectacolul naturii sălbatice începe!

'Se trag cortinele și… primul show e asigurat de urși, cerbi, vulpi și păsări care dansează pe simfoniile naturii. Iar în mijlocul lor ești TU.'
Acesta este doar un fragment din spectacolul inedit care te poate aștepta în acest final de toamnă la Travel Carpathia, în vacanța ta de neuitat. Povestea locului a început însă să se scrie în 2009, atunci când Fundația Conservation Carpathia a fost inaugurată. Fundația, un ONG românesc fondat de 12 filantropi și conservaționiști, are ca scop principal tăierea pădurilor, dar și protejarea unui zone cu natură sălbatică din sudul Carpaților din România. Bineînțeles, obiectivele Fundației sunt numeroase și la fel de importante, așa că te invităm să arunci o privire pe site-ul lor și să admiri proiectele impresionante pe care le întreprind.

Citeste mai mult...

(01-11-2020)

Zabola Estate- povestea regală din inima pădurii

'A fost odată ca niciodată… și încă mai este.'
O poveste fascinantă se scrie la 40 de km de rămășițele ultimei erupții vulcanice (Lacul Sf. Ana și Tinovul Mohos). O poveste despre o lume captivantă, care vibrează pe bătăile inimii pădurilor din Transilvania. O poveste pe care o poți descoperi, dincolo de viața cotidiană, dincolo de rutină, dincolo de escapadele tradiționale cu care ești obișnuit.

Citeste mai mult...