Top destinații din România pentru cei mici



Iunie este luna copiilor! Dacă plănuiești o vacanță/excursie în România cu cei mici, am pregătit câteva recomandări de locuri deosebite de cazare din țară care vor hrăni spritul micilor exploratori. Vara asta alege să-i oferi copilului tău experiențe memorabile!

1. Casa Agora – Cisnădioara. Această cazare din preajma Sibiului a fost gândită cu nevoia copiilor de a explora pe primul loc. Grădina este un mare loc de joacă pentru copii de mai multe vârste​​,​​ dar în același timp​​,​​ este un loc al ”experienței cu natura”​​,​​ proiectat de arhitecți peisagiști din Germania. Designul camerelor îi va încânta pe cei mici. Casa poate găzdui 6 adulți și 4 copii în 3 camere cu băi proprii. Mic dejunul poate fi inclus la cerere și se bazează pe produse proaspete, locale. Aici puteți face o rezervare, iar aici puteți citi mai multe despre povestea din spatele acestui minunat proiect turistico-cultural.



2. Izvoranu Farmhouse – Buzău. . Aflată în inima unei păduri dese, nu departe de Buzău​,​ Cabana Izvoranu este un prilej ideal de a le arăta celor mici un mediu tradițional românesc autentic. Vor fi încântați de atracția principală a acestei cazări: ferma din apropiere, fiind și locul de unde provin bucatele delicioase de la restaurant. Sunt disponibile și alte activități de care se va bucura întreaga familie: ateliere de pictură, vânătoarea de trufe, atelierul de gătit, tiroliana și multele variante de drumeții. Aici puteți face o rezervare.



3. Hadar Chalet – Siriu. O altă cazare epică aflată în mijlocul pădurii din Ținutul Buzăului, Hadar Chalet este un loc în care copiii vor avea mereu ceva de făcut. Plimbări în parcul cu flori, terenul de sport și locul de joacă cu leagăne și groapă de nisip. Piscina și terenul de tenis (pentru cei mai sportivi) stau la dispoziția lor. Dacă vremea nu permite o plimbare în pădure cu un ghid specializat, ei se pot bucura de sala de jocuri interioară, dotată cu masă de ping-pong, biliard, Wii, și multe jocuri de societate. Hadar Chalet pune la dispoziție un meniu special pentru copii cu mâncărurile lor favorite, ce se poate comanda la începutul zilei. Descoperă experiența aici.



4. Ferma Cobor – Brașov. Cele mai bune bucate organice se găsesc la Cobor. Cei mici pot explora ferma, astfel învățând mai multe despre animale, plante și grădinărit, iar cei mai mari au la dispoziție multe activități palpitante: tir cu arcul, zmee, plimbări cu căruța sau cu sania pe timpul iernii. Pădurile seculare de stejar adăpostesc multe specii de păsări, pe care le puteți vedea dintr-un observator special. Aici puteți face o rezervare la Ferma Cobor.



5. Conacul și Hambarul Gaál – Dalnok. În Transilvania, tradiția se simte la ea acasă, iar cel mai bun mod de a învăța despre ea pentru cei mici este să o întâlnească personal. Conacul a fost construit în 1844 și va aduce copiii pe tărâmul prinților și prințeselor de altădată. De asemenea, ei se vor bucura de locul de joacă exterior, de terenul de fotbal, darts, și tirul cu arcul. Micul dejun delicios este inclus! Aici puteți face o rezervare la Gaál.



6. Casa Davos – Pârâu Dobreni. Stăpânul Inelelor a fost cartea copilăriei pentru mulți dintre noi. În Valea Celor Doisprezece, un loc ce parcă are nume de basm, veți face cunoștință cu căsuțele de hobbiți – 4 căsuțe construite din lemn și pământ, iluminate de o lampă cu ulei și încălzite de soba cu lemne. Cei mici vor fi fascinați de această ședere de poveste, pe lângă împrejurimile ieșite dintr-un film fantastic: rezervația de zimbri, Cetatea Neamțului, și plimbările cu caiacul pe lacul Batca Doamnei. Aici puteți rezerva Casa Davos.



7. Hecaș Villas – Siriu. Știm cât de importantă este conexiunea cu natura pentru cei mici, și cât de necesar este să aibă un loc în care să zburde în voie. Hecaș Villas este un complex format din trei căsuțe rustice construite din bușteni, aproape de lacul Siriu și cascada Pruncea. Copiii vor aprecia curtea imensă,locul de joacă, terenul de tenis și baschet, restaurantul ca un hambar american și hamacele în care se pot relaxa. Cea mai distractivă experiență pentru întreaga familie va fi însă excursia cu mașinuțele buggy. Puteți ajunge până la Lacul Vulturilor și în Vârful Penteleu. Aici puteți rezerva una dintre căsuțele la Hecaș Villas.



8. Sejur de călărie – Șinca Nouă. Copiii sunt fascinați de animale, iar această apreciere pentru ele va crește cu siguranță după ce vor întâlni caii de la Equus Silvania. Cei doi proprietari pasionați de cai sunt călăreți experimentați, oferind plimbări pe cal potrivite pentru copii. În plus, aici vei găsi tururi ghidate până la un observator de urși, tir cu arcul și alte drumeții: o selecție ideală pentru o vacanță în familie plină de activitate. Rezervă aici o experiență la Equus Silvania.



9. Căsuțele din copac – Porumbacu de Sus. Poate că le-ai povestit și tu celor mici despre căsuțele din copac ale lui Peter Pan și Robinson Crusoe. Dar ce ar fi să le arăți cum e să stea într-una adevărată? Căsuțele de la Porumbacu oferă o ședere plină de aventură în inima pădurii, nu departe de Transfăgărășan. Pentru cei mai mari, pădurea poate fi explorată atât la pas, cât și cu bicicletele disponibile la cazare. Descoperă căsuțele aici.



Țara noastră este plină de locuri epice ce îi vor fascina pe copiii de toate vârstele. Pe EpicVisits.com vei găsi locul ideal în care să le oferi un cadou neprețuit: momente de neuitat alături de familie.