Introducing…Epic Visits Winter selection!





Dintre toate perioadele anului, iarna tronează la loc sigur pe locul rezervat „anotimpului de poveste”. Nu degeaba apar peisaje înzăpezite pe mai toate felicitările. Mai presus de atât însă, frumusețea sa are un farmec aparte, în sensul în care este și caracterizată de un sentiment cald de reconectare și „togetherness”, parcă voit în contrast cu frigul înțepător de afară. Avem tendința de a trece cu vederea acest anotimp odată ce-i trece perioada de glorie (anume sărbătorile), când poate puțin obosiți de festivități, ne retragem iarăși în grijile cotidiene.

Nu este însă mereu așa. Pentru cei care știu să profite în continuare de ce poate oferi această perioadă friguroasă aventura doar ce a început. Ne aflăm, deci, la jumătatea anotimpului. Totodată, sezonul de schi doar ce a început, multe pârtii fiind recent deschise ori îmbunătățite, cabanele de munte, unele deja învelite în zăpadă, așteaptă oaspeți în fața șemineului la o cană de vin fiert, iar pădurile de brazi se scutură la orice toană a vântului, într-un dans grațios. Sună bine? Aici v-am pregătit o listă de patru astfel de locuri de basm, epice în toată puterea cuvântului: Epic Visits Winter Selection!

1. CON, Odăi din Plai – Fundata



CON este proiectul aceluiași antreprenor care ne-a adus și faimoasele căsuțe de hobbiți de la Fundata. Pe lângă priveliștea incredibilă, este și singura căsuță din copac cu șemineu (așa, ca să bifăm tot ce ne trebuie pentru o ieșire de iarnă cât mai „cosy”). Construcția sa a fost finalizată în 2021, dar în sine a fost deschisă foarte recent. Reușește cu brio să îmbine confortul modern cu imersiunea în natură, scopul principal oricărei case din copac. Potrivită pentru doi adulți, vei găsi o cameră dublă cu pat matrimonial, o bucătărie complet utilată, și o cadă cu hidromasaj. Lemnul îi conferă un aer puțin rustic, ce te traspune parcă într-un basm. Totul este 100% made-in-Fundata, cu materiale locale și un stil arhitectural mai neobișnuit.
Nu duci lipsă nici de activități (deși e tentant să-ți petreci ziua tolănindu-te ca o pisică în fața șemineului):

• Pe lângă faptul că Fundata e cea mai înaltă localitate din România (deci ai aer curat de munte cât cuprinde), este ideală și pentru schiori, din moment ce pârtia de la Cheile Grădiștei este la 10 minute de mers pe jos.
• Pentru plimbări în natură recomandăm traseele din Bucegi, Leaota și Piatra Craiului, iar pentru monumente naturale „cu poveste”, fă o vizită Lacului fără Fund și Peșterii Uluce, presupuse locuri știute doar haiducilor din trecut, și ascunzișuri pentru comorile lor.
• Experiența est e completată de gustul local al brânzei în coajă de brad și al „celui mai bun caș afumat din țară”, cel puțin după spusele localnicilor.

2. Ponton Casa Baraj – Văliug

Anul acesta s-a deschis o nouă pârtie la Semenic, în apropierea lacului Văliug: de 800 de metri, face parte din stațiunea Văliug – Crivaia. Are avantajul de a fi potrivită pentru începători și este ușor accesibilă de la cazare. Priveliștea este fermecătoare, iar amplasamentul său lângă lac face experiența de relaxare de după schi mai deosebită.
Tot la baza pârtiei, pe ponton veți găsi Casa Baraj. Potrivită pentru o ieșire în doi, avantajul ei este atât vederea asupra lacului cât și apropierea de pârtie, dar mai ales petrecerile care se dau seară de seară. Pe timpul nopții, această oază de liniște se preschimbă complet, iar cocktailurile delicioase de la bar sunt de neratat. Deși ea a fost construită în anii 50, forma actuală a Casei Baraj există datorită lui Ioan Popa, antreprenorul ce a fondat brandul de paste Monte Banato.

3. Tihuța Retreat – Piatra Fântânele

Un loc potrivit atât pentru cei ce doresc să se aventureze în mijlocul vremii reci de afară, cât și cei care preferă să stea la adăpostul căldurii, într-o cazare gândită cu confortul modern pe primul loc. Tihuța Retreat se află în Pasul Tihuța, lângă lacul Colibița. În apropiere este stațiunea Piatra Fântânele, la poalele munților Călimani, oferind 3 pârtii de ski, ce-i drept destul de scurte, dar bine întreținute.
Mai interesante sunt aventurile de mountain break planificate de Tihuța Retreat: între 27 și 30 ianuarie, acest mountain break are ca scop vitalizarea corpului și minții, prin ateliere pe teme de dezvoltare, ateliere de creație, meditație, pictură, dans, trasee montane și foc de tabără. Tot aici vei avea parte de alimentație și hidratare corespunzătoare, socializare cu restul comunității Tihuța prezente la mountain break, și networking prin care lăsăm ideile să zboare. Iar la final, cea mai mare provocare: baia în gheață, doar pentru cei mai curajoși.
Dacă cele de mai sus ți se par un pic peste nivelul tău de energie, nu-i nimic; locația este perfect adaptată și nevoilor de reîncărcare. Tot ce trebuie să faci este să te relaxezi în saună sau jacuzi, și să te bucuri de micul dejun inclus din restaurantul à la carte. Camera de care vei avea parte este una dublă.

4. Experiențele de la Club Rossignol

Este vreun sentiment mai bun decât acela de a fi primul pe pârtie, fără să fie nevoie să stai la cozi interminabile ? Club Rossignol este o cazare aflată chiar la baza muntelui Postăvaru. Iarna aceasta au pregătit două super pachete pentru schiori, atât cei mai experimentați, cât și începătorii care doresc să-și dezvolte un nou talent.
Primul pachet, pentru 2 adulți, include cazare pentru 2 nopți la Club Rossignol într-o cameră dublă, mic dejun, și o introducere în schiul de tură. Acesta este o disciplină de schi ce implică urcarea muntților pe schiuri folosind echipamente specializate. Cu ajutorul unui instructor, veți urca până la cabana Postăvaru. Aventura poate fi experimentată fie seara, după apusul soarelui, unde vom urca la lumina torței, fie în timpul zilei.
Totodată, pentru cei ce doresc să înceapă incursiunea în domeniul schiului, pachetul pentru începători oferă atât închirierea echipamentului (clăpari, schiuri, bețe) cât și un instructor de schi, timp de 4 ore pentru două zile. Vei învăța toate elementele de bază ale schiului și vei învăța să realizezi primele mișcări. Desigur, pachetul include și cazare (pentru doi adulți, și opțional, doi copii) pentru două nopți la Club Rossignol. Camera dublă are și o canapea extensibilă. Tot aici au loc celebrele party-uri de afterski, în fiecare sâmbătă după ora 15.00.

Așadar, că ești un fan al sporturilor de iarnă sau preferi să te relaxezi la adăpost de frig, poate chiar în fața unui șemineu, ai destule variante epice la dispoziție. Totalitatea cazărilor din Winter Selection este 35 cu opțiuni în toată țara. Vei găsi atât cazări în cele mai populare destinații de iarnă (Sibiu, Brașov, Semenic, Bușteni, Azuga etc.) cât și propuneri în locuri ceva mai puțin cunoscute. Distanța de la cazare la pârtie este menționată, plus orice alte activități de neratat pregătite de gazde.