It’s a match! Voi doi + Getaway Epic = 💖





Dragostea se exprimă în moduri nenumărate; nu degeaba există nu mai puțin de cinci „limbaje ale iubirii”. Poate tu și partenerul tău comunicați cel mai bine prin daruri, declarații, contact fizic sau așa-zisele fapte de într-ajutorare, dar unul dintre cele mai romantice este chiar ultimul: timpul petrecut împreună. Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru Valentine’s (sau Dragobete pentru cei mai tradiționali), ai nimerit în locul potrivit. Chiar și dacă te-ai gândit la ceva, până la urmă nu strică o sugestie în plus. Cinci, cu atât mai puțin, că tot avem cinci limbaje diferite.

Noi, la Epic Visits, ne-am scos aripioarele de Cupidon și ne-am pus pe treabă, ca să vă dăm „match” cu un loc de vis pentru Ziua (zilele) Îndrăgostiților. Iată o listă de cinci locuri în care romantismul înflorește la tot pasul, în care să aveți o experiență demnă de poemele lui Eminescu și în care parcă și ciocolata e ceva mai dulce. Grăbiți-vă, însă: multe dintre aceste locuri sunt limitate (până la urmă intimitatea cere exclusivitate) și sunt ochite an de an de spiritele romantice.

1. Schuster Boarding House – Brașov



Schuster Boarding House este un boutique hotel care redă autentic aceeași atmosferă de rafinament și frumusețe artistică atât de tipică perioadei Belle Epoque. Iar romantismul cu siguranță nu lipsește: camerele se remarcă printr-un design interior ce pune în evidență mobilierul modern din lemn, terasa de pe acoperiș vă oferă cea mai spectaculoasă panoramă asupra Brașovului, iar mic dejunul este un adevărat deliciu. Fiind chiar în centrul orașului, la câteva minute de Biserica Neagră, aveți acces la toate obiectivele importante. Porniți la o plimbare printre zidurile vechii cetăți, oferiți-vă daruri handmade de la INSPIRATIO, sau serviți o cină romantică la restaurantul Dei Frati.

Special pentru Valentine’s, Schuster oferă un pachet pentru cupluri : 2 nopți de cazare, băuturi și deserturi, și cel mai important, terapie de masaj în cuplu pentru a vă relaxa simțurile.

2. Escape Gourmet la Atra Doftana – Valea Doftanei



Dacă sunteți în căutarea unui weekend zen, într-o zonă superbă de pe Valea Doftanei, în care să vă bucurați și de experiențe gastronomice deosebite, această vizită epică este pentru voi. Vedeta acestui pachet este meniul preparat special pentru voi de către Chef. Sezonier, à la carte, include 5 feluri de mâncare și cele mai rafinate vinuri ale zonei, ale căror poveste va fi prezentată de un somelier.

Acest concept culinar oferă oaspeților o experiență fine dining intimă și exploratoare a tuturor simțurilor, cu preparate și vinuri menite să intensifice plăcerea de a lua masa alături de cea mai dragă persoană, în inima munților, pe malul lacului Paltinu. Experiența va fi completată de un foc de tabără și lansare de lampioane pe malul lacului. Să nu uitați să vă puneți o dorință ! 😊

3. Saxon Attic, Dominic Boutique – Cloașterf




Cauți o cazare de poveste împrejmuită de locuri care te îndeamnă la visare? Această casă săsească este excelentă dacă vrei un weekend relaxant în doi! Saxon Attic este situat la ultimul etaj, accesibil urcând o scară din lemn de la intrarea principală a casei. Oferă două camere mobilate cu o mulțime de decorațiuni antice. Cea mare are un pat elegant, din fier, de dimensiuni king size. Cea mai mică are un pat autentic din lemn săsesc și o canapea. La mansardă veți găsi și o baie cu duș. Toate acestea se alătură unei grădini private.

Casa Mare este o casă de țară tipic săsească transilvăneană care a fost construită cu grinzi de stejar în două faze. Construcția a fost începută în 1775 și s-a încheiat în 1814. Locul este potrivit pentru un getaway romantic ceva mai liniștit, pentru cei ce vor o reconectare atât cu persoana iubită, cât și cu viața satului săsesc. Să nu credeți că în acest loc liniștit nu sunt destule de făcut : încercați experiențele culinare de la Meșendorf 65 și Viscri 32, iar o plimbare în doi cu bicicleta pe faimosul traseu Via Transilvanica este un mod ideal de a petrece timp de calitate în natură, alături de priveliști impresionante.

4. Wolkendorf Bio Hotel & Spa – Vulcan, Brașov



Bucurați-vă de o escapadă spa perfectă în inima naturii, la doar 11 km distanță de Brașov! Acest loc epic este ideal pentru cei dornici de răsfăț și relaxare după o perioadă încărcată, acum când vrem să ne reîncărcăm alături de persoana iubită. Pe lângă serviciile spa, te poți delecta cu o mulțime de preparate locale și tradiționale adaptate sezonului.

Locul este un adevărat paradis pentru iubitorii de spa. Puteți profita de multele feluri de saună (noi o recomandăm pe cea finlandeză), 5 tipuri de masaj pentru a-ți destinde simțurile, sau o baie terapeutică în gheață. Când nu petreceți timp la piscină, jacuzzi, ciubăr, sau în restaurant, puteți merge să vizitați multele obiective istorice/culturale din zonă (castelul Peleș, Brașov, Bran) sau la rezervația de urși de la Zărnești.

5. Midcentury Studio – Cluj



Pe lista de orașe ideale de explorat în doi se adaugă Cluj. Dacă n-ați apucat încă să vedeți acest oraș ce pare că nu doarme niciodată, acum este și momentul, și locul. Midcentury Studio de la Camino Home este un studio modern și elegant, situat la parter, decorat cu mobilier în stilul anilor 50. Combinația dintre betonul aparent și peretele original de cărămidă, precum și culorile speciale și parchetul masiv oferă un design eclectic. Baia te va impresiona: în spatele unui perete de sticlă poți vedea zidul vechi al cetății medievale, iar încălzirea prin pardoseală și dușul spațios oferă extra confort.

Locația studioului este ideală dacă vrei să explorezi principalele atracții ale orașului în materie de gastronomie, cultură și istorie. În plus, ai acces la terasa de pe acoperiș, pentru o vedere panoramică de neuitat a orașului. Atracții sunt nenumărate : ziua începe cu o cafea pe terasă sau la Insomnia Cafe, adesea frecventată de artiști, apoi cu o plimbare mână-n mână prin faimoasa grădină botanică a Clujului, fotografii insta-worthy la Samsara Teahouse și cină în doi la Restaurant Pastel.