4 locuri de basm pe care să le vezi primăvara asta

Deși nu este chiar începutul călduros de primăvară la care ne așteptam, încet-încet ieșim din sezonul zăpezii și vedem cum răsar primele semne ale unei naturi somnoroase: ghiocei timizi, muguri verzi ce punctează subtil crengile copacilor... În curând, primăvara își va intra complet în drepturi. Iar cu această ocazie, dacă știi unde să cauți, poți găsi peisaje ce taie răsuflarea, parcă scoase dintr-o pictură impresionistă.
România este cu adevărat spectaculoasă primăvara, iar anumite locuri sunt cel mai bine vizitate în acest anotimp. Parcurile și rezervațiile naturale sunt de neratat pentru amatorii fotografi în mod special, dar orice suflet artistic va aprecia următoarele 4 idei de vacanță de primăvară!


1.Poiana narciselor.
Aflată la jumătatea distanței dintre Brașov și Făgăraș, Poiana Narciselor din Poiana Vadului este cea mai mare rezervație de narcise și iriși din Europa. Milioane și milioane de flori acoperă cele 400 de hectare din poiană, narcisele fiind atât de multe încât câteva minute aici sunt cu adevărat terapeutice datorită mirosului îmbătător. Cea mai bună perioadă pentru a o vizita este a doua jumătate a lunii mai, când narcisele înfloresc. Pe 21 mai are loc Festivalul Narciselor, cu ocazia sărbătorii Sf. Constantin și Elena.

Dacă dorești să vizitezi acest loc de basm, poți sta la Hanul Brâncovenesc pe care îl poți rezerva aici. Unul dintre puținele hanuri rămase în Ținutul Făgărașului, acesta a fost recondiționat respectând la literă stilul brâncovenesc.

2.Delta Dunării
Deși vara este o alegere mai comună drept perioadă potrivită pentru o vizită în Deltă, primăvara își are propriul farmec. Pe lângă faptul că eviți țânțarii (un mare plus, în opinia noastră), aceasta este perioada în care nuferii înfloresc (prin luna mai) și stuful înfrunzește. În aprilie însă ai parta de un peisaj galben, deoarece înfloresc atât zălogii cât și irișii de baltă, iar creșterea nivelului apelor aduce cu sine un spectacol natural. Pădurile inundate sunt pline de pești ce caută să-ți depună icrele, iar păsările migratoare nordice se întorc la locurile de cuibărit.Pentru o vizită în Deltă recomandăm un weekend la 5Chirpici, o cazare ce își propune să reproducă un sat tradițional lipovean. Cazarea rustică a fost construită din dragoste pentru stilul arhitectural tradițional al Deltei, incorporând facilități de confort superior și modern, și mult spațiu pentru activități cu întreaga familie

3.Bucovina și Gura Humorului
O zonă plină de tradiție și istorie, este ideală pentru o vacanță de Paște. Pe lângă faptul că este țara mânăstirilor, tradiția încondeierii ouălelor este ridicat la rangul de artă de către localnici.Pe lângă asta, regiunea mai este cunoscută pentru diversitatea și măiestria costumelor populare, mai ales în satele Sucevița, Marginea, Ciocănești (unde vei găsi și muzeul ouălelor încondeiate). Să nu uităm de bogățiile culinare: cozonacii bucovineni sunt unici în țară.Bucovina este cel mai bine experimentată printr-o cazare pe măsură. Casa Bunicii și Casa Poveștilor sunt două căsuțe bătrânești găsite în satul Vama, locuri ce te vor transporta în trecut. Parcă scoase din poveștile lui Creangă, vechile covoare țesute manual ce decorează casa îți vor aminti de zilele dulci ale copilăriei.

4.Clujul
Menționăm Clujul în mod special pentru grădina sa botanică, la mare competiție cu cea din Iași. Primăvara este superbă grădina japoneză, construită într-un stil tradițional. O insulă acoperită de flori wisteria, este conectată de restul grădinii de două poduri tradiționale curbate. Tot în această perioadă magnoliile parfumate te ademenesc către ceainăria din mijlocul insulei, iar irișii și liliacul formează o combinație cromatică superbă.În Cluj recomandăm apartamentele Camino, cu apartamentul King și Midcentury Studio. Ambele au un stil decorativ interior ce amintește de anii 50. Combinația dintre betonul aparent și peretele original de cărămidă, precum și parchetul de lemn masiv prezintă un design eclectic.