Top 5 destinații din România pentru copii

Pe zi ce trece, vara își intră în drepturi. Nici n-a dat bine căldura că noi deja visăm la vacanță, la timpul petrecut departe caniculă pe vreo pajiște de munte, sau la țară, când orașul și grijile zilnice devin prea sufocante. Totodată, alături de noi se întreabă și cei mici: unde fugim de-acasă? În ce aventuri mai pornim pe anul ăsta? Până la urmă, nu degeaba e ziua lor pe 1 iunie, din moment ce vara aparține cu adevărat copiilor și spiritului lor explorator. Noi, la Epic Visits, ne-am unit forțele cu prietenii noștri de la Itsy Bitsy pentru a-ți aduce cele mai tari experiențe și cazări pe care să le încerci cu toată familia, pentru ca voi toți să aveți o vară ca-n basme. Iată 5 locuri epice pe care să nu le ratezi pentru o ieșire cu cei mici!

1. Casa Agora, Cisnădioara

image

Pentru mulți, o locație deja bine cunoscută pentru excursiile în familie, și pe bună dreptate. Casa Agora este un proiect cultural turistic gândit special pentru copii și părinți în apropierea Sibiului. Grădina este un mare loc de joacă pentru copii de mai multe vârste, dar în același timp, este un loc al ”experienței cu natura”, proiectat de arhitecți peisagiști din Germania, cu ajutorul designurilor elevilor de la Școala Finlandeză din Sibiu; așadar, un loc creat de copii pentru copii, unde toate elementele sunt făcute din materiale naturale, cum ar fi lemn, răchită, piatră, sfoară. 

De vizitat mai este și Povestea Calendarului și Castelul de Lut „Valea Zânelor”, două destinații perfecte pentru copii. Agora oferă camere duble, single sau twin (cu paturi suprapuse), o bucătărie complet utilată și mic dejun inclus în preț. O puteți rezerva aici, sau puteți citi recomandarea celor de la Sunny Side Up după vizita lor la Cisnădioara aici. 

2. Ferma Cobor – Brașov

image

Dacă vrei experiența autentică a vieții de la fermă, ai nimerit unde trebuie. Ferma de Biodiversitate Cobor este un loc minunat pentru a petrece timpul cu familia, unde puteți descoperi o mulțime de lucruri interesante despre animalele de fermă, puteți vizita grădina noastră ecologică și puteți face tot felul de activități distractive, cum ar fi tir cu arcul, zmeu, plimbări cu căruța de cai sau cu sania. 

Te poți caza în camere duble (twin sau matrimoniale), iar micul dejun este inclus, precum și un tur al fermei în prima zi. Punctul forte pentru copii este varietatea animalelor de la fermă, cum ar fi ciobăneștii carpatini, caii, surele de stepă (o specie rară de vite), dar și posibilitatea de a participa la treburile zilnice ale fermei, pentru o experiență mai „hands-on”. Poți rezerva un sejur la Cobor aici.

3. Taberele de la Pastel Chalet

image

image

Nu, nu vorbim despre niște simple tabere școlare. Pastel Chalet au pus la cale niște adevărate aventuri tematice, atât pentru copii cât și pentru părinți, la doar 5 km de satul Dălghiu, județul Brașov. În aceaste tabere, cei mici au ocazia să-și dezvolte curiozitatea, spiritul explorator, jocul în echipă, să deprindă noi abilități de creație, să descopere natura înconjurătoare și să lege prietenii. În funcție de tabăra aleasă, activitățile vor varia. 

Tabăra de detectivi include drumeții pentru a găsi o comoară pierdută, unde cei mici vor descifra coduri și deschide seifuri, sau se vor dezvolta prin atelierele de teatru. În tabăra „Vacanță ca-n Hawaii” cei mici se vor pregăti pentru petrecerea hawaiiană, lucrând manual la decorațiuni, material textil, modelări în lut, ne vom crea propriile costume și ghirlande de flori, și vor învăța cum să facă cocktailuri delicioase din sucuri de fructe. 

4. Odăi din Plai, Casa de Hobbit – Fundata

image

 

Iubite de oameni de toate vârstele, romanele lui Tolkien descriu o lume cu adevărat magică, în paginile cărora te poți pierde cu ușurință. Dar dacă această lume ar deveni realitate ? Dacă cel mic a văzut „The Hobbit” și a fost inspirat de Bilbo, aceste case săpate în deal sunt locul perfect pentru o escapadă într-o altă lume. Cea mai mare dintre cele 4 căsuțe este de tip apartament și are 2 camere, 2 băi cu duș. Toate casele au acces la o bucătărie comună, sală de mese, grătar. De asemenea, vă veți bucura de curtea spațioasă de aproximativ 5 hectare.

În zonă, se află complexul Cheile Grădiștei, pentru doza necesară de activități în aer liber cu toată familia. De asemenea, împrejurimile satului Fundata (satul la cea mai mare altitudine din România!) îndeamnă la explorare : merită străbătute traseele din Bucegi, Piatra Craiului sau Leaota, sau explorează legendele cu haiduci din jurul peșterii Uluce și Lacul fără Fund. Cu puțin noroc, găsim și un inel fermecat. Poți rezerva căsuțele aici.

5. Valea Verde, pachet de familie – Cund

image

Bine ai venit în Cund, micul sat pitoresc unde tradițiile încă își găsesc confortabil locul, iar pacea naturii este neperturbată de grijile de zi cu zi. Un loc perfect în care să te destinzi alături de familie, acest pachet de 4 nopți este o ocazie ideală de a le arăta celor mici cum obișnuia să fie traiul la sat, dar și pentru e le da ocazia de a zburda fără griji și de a-și lua doza obligatorie de aer curat. Cu siguranță vor fi încântați de ora de călărie, de plimbarea cu căruța prin sat, dar și de frumusețea sălbăticiei din jur. 

Celor mici le sunt dedicate 3 ore (timp de 3 zile) de activități zilnice, cum ar fi călăria, plimbarea cu căruța în sat sau activități cu un educator. Este o ocazie excelentă pentru a le face cunoștință cu nobilul sport al călăriei într-un mediu bine controlat. Totodată, sunt destule obiective de vizitat în jur care le vor stârni curozitatea : Salina de la Praid, satele săsești și bisericile fortificate Viscri și Saschiz, sau Sibiul. Poți rezerva aici pachetul.